Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC vol que l’Ajuntament de Vilafranca estudiï l’impacte econòmic i social que causa el mal servei de Rodalies

Segons ha comptabilitzat Vilafranca en Comú en el període que va de l’1 de gener al 12 de febrer, el servei de trens de Rodalies de Renfe ha funcionat malament 19 dels 43 dies.

Han estat diferents tipus d’incidències i retards que, des de VeC, han anat anotant amb el compte de twitter @rod4cat com a font principal. Els regidors Toni Peñafiel i Ramon Arnabat han destacat que gairebé la meitat de les incidències no han estat ni quantificades ni notificades pels canals oficials de Rodalies Renfe.

Després del darrer episodi de caos viscut pels usuaris la setmana passada, VeC presenta una moció al ple municipal del mes de febrer en què demana a l’ajuntament que estudiï l’impacte econòmic i social que té per als vilafranquins aquesta situació. Tant pels que van a treballar o a estudiar a Barcelona, com els que vénen a Vilafranca o altres usuaris que podrien venir a fer turisme i ho deixen de fer per les deficiències que presenta el transport públic.

Des de VeC entenen que l’ajuntament no té competències en aquesta matèria però consideren que la situació és massa greu com per desentendre’s. La moció proposa traslladar a la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Foment el “profund malestar” que genera el mal servei i “exigir-los la presa de mesures necessàries per prestar un servei de trens eficient”. Una reclamació que, segons VeC, “quedarà reforçada per la difusió de l’impacte econòmic i social que comporta el cúmul d’incidències en la ciutadania”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: