Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Janne Saksala, acompanyat de l’Orquestra de Cambra del Penedès, demostra a Vilafranca la versatilitat del contrabaix

Saksala és un dels millors contrabaixistes del món i toca amb la que és considerada la millor orquestra del món, la Filharmònica de Berlín. Ahir va ser a Vilafranca com a protagonista del primer concert de l’Orquestra de Cambra del Penedès d’aquesta temporada.

Sota el títol Dos compositors de pel·lícula: Rota i Prokofiev, l’orquestra va oferir davant del públic que omplia l’Auditori Municipal peces amb ressons cinematogràfics d’aquests dos compositors.

Nino Rota, un dels grans compositors del segle XX, va adquirir la fama i notorietat gràcies a les bandes sonores de les pel·lícules de Fellini, Visconti o Coppola. Durant el concert, va fer-se visible una altra faceta d’aquest mític compositor, amb la interpretació del seu Divertimento Concertante per a contrabaix i orquestra. Una peça que permet, en mans de Janne Saksala, demostrar la versatilitat d’un instrument que sol quedar en un segon pla.

Prokofiev, tot i haver fet genials creacions per pel·lícules d’Eisenstein com Ivan el Terrible, és un compositor especialment valorat pel seu repertori simfònic. I en aquest concert Vilafranca va poder gaudir per primer cop d’una de les seves grans simfonies, la Simfonia “Clàssica”.
El concert va començar amb l’obertura Coriolà de Beethoven.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: