Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entesa per Sant Llorenç d’Hortons – Esquerra es presenta com a acusació particular en el cas de presumpta corrupció urbanística al municipi

L’exalcalde Àlex Jover, ara a l’oposició com a cap del grup municipal Entesa per Sant Llorenç d’Hortons – Esquerra, va ser qui va denunciar l’any 2011 Josep Esteve Claramunt, que ostentava els càrrecs de secretari en funcions, coordinador general de l’ajuntament i cap de l’empresa pública Gestió d’Iniciatives Municipals (GIM), per presumptes delictes de corrupció urbanística.

Jover s’ha mostrat sorprès perquè, en un ple extraordinari urgent convocat fa dues setmanes, l’ajuntament decidís substituir l’advocat penalista que porta el cas per un “gabinet d’advocats sense servei de penals”. L’exalcalde ha explicat que el grup municipal Entesa per Sant Llorenç d’Hortons – Esquerra ha contractat directament l’advocat rellevat i es presenta com a acusació particular. Jover no entén la maniobra del govern municipal i dubta que el nou servei d’advocats es pugui posar al dia fàcilment en un procediment que, segons diu, consta ja de 14 volums.

El procés engegat amb la denúncia de Jover com a alcalde l’any 2011 ha seguit el seu curs en diverses línies. Després de declarar al gener Josep Esteve i la seva dona, el jutjat d’instrucció número 5 de Vilafranca va ordenar bloquejar els comptes de l’exsecretari, acusat de blanqueig de capitals, prevaricació i suborn per un import d’almenys mig milió d’euros; diners que presumptament havia desviat a comptes opacs a Andorra i a les Illes Caiman. A principis de març hauran de declarar l’exalcalde Carles Baiget, a qui va succeir Jover, diversos industrials i testimonis. Segons Jover, hi hauria almenys 10 persones investigades.

L’exalcalde creu que “hi havia sobres per cada moviment que es feia en temes urbanístics”: des de fraccionaments de contractes per no arribar als límits legals al projecte d’una depuradora industrial que es va pagar tres vegades. El cas més gràfic és el d’un terreny que es va comprar per 600.000 euros i es va vendre pocs dies després per 8 milions.

Jover ha reconegut que va confiar en Josep Esteve els primers anys que va estar a l’ajuntament, sovint per desconeixement, però apunta que la responsabilitat política que pugui tenir “queda reparada” amb la denúncia que va presentar.
El grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya ha manifestat el seu suport a Jover i a la resta del grup municipal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: