Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El carril bici de la carretera de Guardiola s’allargarà fins al camí de la muntanya de Sant Jaume

És un pas més en la creació d’una “anella verda” que envoltarà tot Vilafranca, a priori, en dos circuits de sis i vuit quilòmetres, tot aprofitant tant la dimensió i les característiques físiques de la ciutat com el paisatge de l’entorn.

La xarxa de carril bici a Vilafranca es va estenent a través d’intervencions com la que es va fer a la carretera de Guardiola l’any 2014, amb un carril mixt per a vianants i bicicletes que ara arriba fins al camí de la Sort. La propera actuació, que està en procés de licitació per part de la Diputació de Barcelona, serà allargar aquest vial fins al camí que duu a la muntanya de Sant Jaume. Es tracta d’un intervenció pressupostada en 280.000 euros, dels quals l’Ajuntament de Vilafranca n’assumeix 70.000. La idea és, posteriorment, allargar el vial fins al nucli de Les Cabanyes.

Però aquesta acció s’ha de completar amb l’extensió de la xarxa de carril bici a altres sectors. El regidor de Mobilitat Josep M. Martí explica que la Diputació de Barcelona té entre mans un projecte per fer arribar el carril bici a Moja, pressupostat en 500.000 euros, i un altre que s’està estudiant per connectar Vilafranca i Santa Margarida i els Monjos a través dels polígons industrials.

Un dels reptes que té la connexió a través del carril bici a Vilafranca és la idiosincràsia del centre històric. L’estretor dels carrers dificulta que es puguin fer carrils diferenciats, tot i que la tendència és aquesta.

De moment, l’anella que s’està estenent està integrada pels carrils bici existents als sectors de Molí d’en Rovira Sud i la Girada, que van quedar enllaçats l’any passat amb el de Ciutat Jardí Sant Julià, la Zona Esportiva, el Balcó de les Clotes i el c/ Guardiola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: