Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els nous vehicles del SEM, d’última generació, guanyen en equipament mèdic i milloren el sistema de comunicacions

La setmana passada es va fer efectiu el desplegament de 25 noves ambulàncies del SEM a l’àmbit metropolità sud de la Regió Sanitària de Barcelona, que inclou les comarques de l’Alt Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat Nord.

Dilluns, els responsables del Servei d’Emergències Mèdiques van mostrar els nous vehicles i tot l’equipament mèdic i de comunicacions que incorporen i que permetrà donar un millor servei en l’atenció a qualsevol emergència.

De les 25 unitats, 21 són de Suport Vital Bàsic, integrades per dos Tècnics d’Emergències Sanitàries. A l’interior del vehicle hi ha tot el material necessari per a fer l’assistència, inclòs un desfibril·lador automàtic d’última generació. Els elements perquè els tècnics actuïn amb seguretat també formen part de l’equipament, així com un sistema de PC embarcat amb un navegador i un programa específic per a emergències.

Tres de les noves ambulàncies són vehicles de Suport Vital Avançat, integrades per un tècnic, un infermer i/o un metge. Aquestes unitats són encara més completes. També incorporen, entre altres novetats, un aparell anomenat Lucas, un cardiocompressor toràcic que facilita la tasca dels professionals en una reanimació.

Finalment, la flota es completa amb la incorporació d’un Vehicle d’Intervenció Ràpida integrat per un metge i un tècnic. Aquest vehicle disposa de tot el material d’una unitat de Suport Vital Avançat excepte la llitera, però té l’avantatge que pot arribar més ràpidament als llocs.

El Sistema d’Emergències Mèdiques s’encarrega a partir d’ara de centralitzar la gestió de tot el transport sanitari públic de Catalunya, que fins ara estava coordinada entre el CatSalut, per al transport no urgent, i el SEM, per al transport urgent. L’objectiu que té el departament amb aquesta mesura és “millorar la coordinació de les dues modalitats de transport, l’ús dels recursos i la gestió dels mateixos”. En total, els vehicles nous de la nostra zona donaran servei a més de 500.000 ciutadans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: