Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El concert de Sant Esteve de la Polifònica d’enguany: un gran espectacle

Aquest dissabte, dia 26 de desembre, l’Auditori Municipal de Vilafranca acollia el tradicional concert de Sant Esteve de la Polifònica, un dels actes de mes tradició dins el calendari cultural de la vila.

El públic no va fallar, com cada any, i omplia l’auditori disposat a gaudir d’un gran concert, com així va ser. La primera part presentava els fragments corals del Messies de Händel, amb una introducció instrumental i un altre interludi a ritme de jazz.
La primera part del programa, la Polifònica la va anomenar ”reinventant Händel”, i oferia la selecció de cors de l’oratori El Messies, amb la part coral totalment fidel a l’original, però amb la part instrumental a càrrec d’un trio jazzístic de piano, contrabaix i bateria.
El trio instrumental l’integraven Carles Sanz al piano, Jordi Mestres, contrabaix, i Ricard Parera, bateria. Carles Sanz va ser l’encarregat de fer els arranjaments musicals
El concert no oblida mai els orígens nadalencs de la Polifònica i sempre va acompanyat d’una segona part amb nadales.
Per l’edició d’aquest any, la coral vilafranquina presentava una proposta diferent des del punt de vista de l’espectacle, introduint elements escènics, que contribuïen a una millor expressivitat i connexió amb el púbic.
La segona part del concert també compta amb l’acompanyament del trio de jazz, amb la qual cosa tots els oients podien reconèixer la bellesa perenne d’aquestes melodies, però hi descobrien una nova i inaudita sonoritat.
En el repertori no hi van faltar nadales clàssiques com El noi de la mare, Dins una cova, Santa Nit o El dimoni escuat.
L’assessorament escènic va comptar amb la col·laboració de l’actriu Clara Cols, i la direcció musical anava a càrrec del titular de la Polifònica David Hernàndez Urpí.
Penedès TV ha enregistrat íntegrament el concert i l’oferirà en la seva programació especial de Cap d’any, el dia 1 de gener a dos quarts de tres de la tarda, amb repetició el mateix dia 1 a dos quarts d’onze de la nit i el dia 2 de gener a dos quarts d’una del migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: