Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca celebra la Setmana Pedrolo

Fins aquest dissabte, Òmnium Cultural de l’Alt Penedès i la secció literària de l’Agrícol celebren la Setmana Pedrolo – L’escriptor que volia ser lliure amb la col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, les llibreries L’Odissea i La Cultural i el cinema Kubrick.

Manuel de Pedrolo és un dels escriptors més representatius de la literatura catalana del segle XX i un clàssic de tots els temps. Va ser molt llegit i, tot i que va destacar com a novel·lista, va cultivar tots els gèneres.
El professor de Filologia Catalana de la UAB, Francesc Foguet, va encetar la Setmana Pedrolo, divendres passat, amb una conferència sobre el seu teatre.
Foguet demana un esforç per recuperar l’obra de l’autor de Mecanoscrit del segon origen i reivindicar-lo.
Segons Foguet toca fer una relectura de tota la dramatúrgia de Manuel de Pedrolo i estrenar les seves obres de forma professional i digna.
El professor de la UAB també demana trencar amb el tòpic d’autor críptic, complicat o filosòficament difícil i afirma que la seva obra és vigent avui.
De les seves obres teatrals recomana Homes i no i Aquesta nit tanquem.
La setmana comptarà amb Adelais de Pedrolo, filla de l’escriptor, que
divendres participarà en la matinal per a alumnes de literatura dels centres de secundària de la comarca. Prèviament, l’alumnat assistirà a una projecció especial de la pel·lícula “Segon Origen”, amb presència del seu director, Carles Porta.
A les 8 del vespre es projectarà “Semblança d’un apassionat”, curtmetratge homònim sobre Manuel de Pedrolo i tot seguit hi haurà una xerrada amb Adelais de Pedrolo. En els dos actes, alumnes del batxillerat artístic del Milà i Fontanals interpretaran fragments d’obres teatrals de Pedrolo.
La Setmana Pedrolo es clourà dissabte amb una sortida literària a la Segarra per visitar indrets pedrolians com L’Aranyó i l’Espai Pedrolo, al castell de Concabella.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: