Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una brigada intermunicipal de caire social treballa per millorar espais naturals a Sant Sadurní

La brigada intermunicipal del projecte Riu inclusiu, en què hi prenen part els Ajuntaments de Sant Sadurní, Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona i Subirats, està treballant des de fa unes setmanes en un programa d’actuacions a la capital del cava dirigides a millorar diversos espais naturals del municipi.

En concret l’actuació s’ha centrat en La Timba i el Parc del Lavernó, la passera del riu Anoia, la Miranda d’Espiells i la riera del Lavernó. Aquesta brigada, que ocupa dues persones de Sant Sadurní, compta amb la coordinació de la cooperativa Nou Set, la supervisió dels serveis tècnics dels Ajuntaments i el suport de la Diputació de Barcelona.

Durant prop d’un mes i mig els membres integrants d’aquesta brigada centren els seus esforços principalment en el desbrossament, recollida de residus, la millora dels accessos i dels elements urbanístics, així com a la col·locació de senyals, entre d’altres. Les setmanes de treball es combinen també amb mòduls formatius i de millora de les habilitats i aptituds dels participants. Aquesta iniciativa, que afavoreix la inserció laboral de persones en perill d’exclusió social, suposarà per a Sant Sadurní més de 1200 hores dedicades a l’arranjament d’espais verds urbans. L’equip de treball consta de cinc persones, a més d’un coordinador, tres vehicles i dues desbrossadores.

El projecte es prolongarà fins a mitjans de desembre, però la intenció dels Ajuntaments participants és la de prorrogar mig any més aquesta iniciativa social i mediambiental.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: