Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca prepara el campanar dels Trinitaris perquè pugui ser visitat i es planteja un projecte d’envergadura per recuperar el claustre

Aquest matí, els representants municipals han visitat el campanar de l’església de la Santíssima Trinitat que, a través del Programa de Rehabilitació amb finalitat social, ha estat adequat per tal de fer-lo visitable.

Les vistes des del campanar són privilegiades i el seu interior guarda alguns aspectes curiosos, com pintades a la paret datades de principis del segle passat amb missatges polítics o senzilles anècdotes.

Tot i que no s’han especificat dates ni funcionament de les possibles visites, l’alcalde Pere Regull ha dit que el campanar serà visitable aviat. Regull ha explicat que aquesta rehabilitació forma part de la voluntat de l’ajuntament de recuperar les singularitats històriques i arquitectòniques de Vilafranca.

La intervenció al campanar dels Trinitaris s’ha fet entre els mesos de maig i juny amb un petit equip format per un oficial i dos peons.

Ara l’ajuntament vol fer efectiva la recuperació del Claustre dels Trinitaris, que havia estat un espai actiu fa anys i que ara es troba en un estat molt deteriorat. D’aquí que no es desenvolupés el campament de treball per a joves que s’havia previst per aquest any. La intervenció és complexa i, en aquests moments, la Diputació de Barcelona està elaborant un projecte per tornar la vida a l’espai. Un projecte que serà de gran envergadura.

El Claustre forma part de les restes de l’antic convent dels Trinitaris, formades per una edificació entre mitgeres de planta baixa i dos pisos, amb la creu dels Trinitaris, l’escut de la vila sobre la porta i un claustre renaixentista de galeries alta i baixa de columnes toscanes de pedra i arcs de mig punt. L’edifici forma part del conjunt que es va edificar com a conseqüència del trasllat dels frares trinitaris a aquest emplaçament el 1557, on hi havia l’antic Hospital del Sant Esperit. Per això hi ha documentació relacionada amb aquest espai des de tres-cents anys abans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: