Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Felip Puig s’ofereix com a mediador perquè patronals i sindicats pactin un conveni del cava que “millori l’entorn laboral i salarial dels treballadors”

Amb una pancarta que reclamava un conveni del cava digne, uns 150 treballadors, afiliats a CCOO, es van manifestar sorollosament divendres en la inauguració del 19è Cavatast de Sant Sadurní i van acompanyar la comitiva durant la tallada de la cinta i la tradicional visita als expositors.

A la Fassina de Can Guineu es va celebrar l’acte inaugural amb el comunicador Llucià Ferrer i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.
En el seu parlament, Felip Puig va reclamar la necessitat d’anar tots a una en la indústria del cava. El conseller va demanar una aposta conjunta per la qualitat i la cooperació perquè Catalunya esdevingui una potencia industrial i enoturística.
A preguntes del periodistes, Puig va dir que coneixia el conflicte que enfronta l’Institut del Cava, Pimecava i els sindicats i es va oferir com a mediador, si les dues part ho sol·licitaven.
El conseller va demanar que l’acord es produís “el més aviat possible” i que permetés la “millora de l’entorn laboral i salarial dels treballadors” i garantís “l’estabilitat i els beneficis” de les empreses.
Les negociacions per al conveni del cava estan aturades i els sindicats es neguen a asseure’s de nou si l’Institut del Cava i Pimecava no els garanteixen l’ augment salarial mínim pactat entre sindicats i patronal de l’estat: un 1% aquest any i un 1’5% l’any vinent.
Antonio Domínguez de CCOO explica que tampoc estan disposats a acceptar la congelació salarial durant 3 anys que els demanen les dues patronals.
Des de CCOO també denuncien la doble moral i hipocresia del Cavatast perquè hi ha expositors que en comptes de pagar el que estipula el conveni del sector del cava, opten per el conveni dels vins de Barcelona perquè està per sota. Segons Domínguez, l’ajuntament no hauria de deixar participar a aquests elaboradors.
Els xiulets dels 150 treballadors també es van fer sentir amb força davant de l’estand de caves Gramona perquè Jaume Gramona presideix l’Institut del Cava.
Aquest Cavatast 2015 ha tornat a apostar per l’enoturisme, posant l’èmfasi en la col.laboració público-privada com destacava l’alcaldessa de Sant Sadurní, Maria Rosell.
Al llarg d’aquest cap de setmana, 39 cavistes i 10 expositors gastronòmics han participat al Cavatast. Coincidint amb la mostra de caves i gastronomia han tingut lloc la XVI Mostra d’artesans, el II Cava Shopping Day i l’inici de la Setmana del Cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: