Diumenge, 3 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els alumnes de l’escola Pau Boada de Vilafranca han participat en una gimcana de la dieta mediterrània

Amb l’objectiu de mostrar als més petits la importància de mantenir una dieta equilibrada per estar sans, la Fundació Agrupació va organitzar ahir al matí a l’Escola Pau Boada de Vilafranca la seva gimcana de la dieta mediterrània.

77 nens i nenes de tercer i quart de primària han participat a l’activitat, que consistia en un circuit de proves a través del qual podien aprendre, jugant i cuinant, quins són els aliments que conformen la base de la dieta mediterrània.

Un dels objectius de la gimcana és que els nens i nenes tastin aliments que, d’entrada, els hi generen rebuig. Amb els tallers descobreixen que, segons com se’ls mengin o com els combinin, els espinacs, per posar un exemple, també poden estar bons.

Els nens també poden aplicar el que han après a la gimcana a casa.
Declarada l’any 2010 Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO, la dieta mediterrània està considerada pels experts com el principal antídot contra l’obesitat i la malnutrició.

Però, actualment només un 8% dels nens menja les 5 racions de fruita i verdura diàries que l’Organització Mundial de la Salut recomana per mantenir una alimentació saludable. Així ho afirmen els experts, que afegeixen, a més, que els nens i nenes que avui dia pateixen obesitat tenen un 70% de probabilitats de continuar sent obesos quan es facin grans.
La Fundació Agrupació va néixer l’any 1993 per tal de canalitzar l’acció social de l’asseguradora Agrupació i un dels seus eixos fonamentals de treball és la prevenció, especialment adreçada a la gent gran, la infància i la joventut i les persones discapacitades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: