Dilluns, 22 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La penjada d’estelades i la festa major popular 2015 tornen a reivindicar que la consciència política estigui integrada a la festa

L’esquerra independentista de Vilafranca munta, un any més, La Barraca de la Plaça de l’Oli i els actes de l’anomenada Festa Major Popular. Amb la idea de fons que la festa també ha de ser reivindicativa, els organitzadors proposen un seguit d’activitats, algunes de les quals són ja tota una tradició.

Tot plegat arrenca demà a la mitjanit, amb la penjada d’estelades a Santa Maria, un acte amb entitat pròpia que celebra 20 anys. La vintena penjada d’estelades comptarà amb la participació dels Dimonis i el Drac de Capellades. Hi haurà cercavila des de l’Ateneu Popular fins a la basílica, allà es desplegaran les banderes i després hi haurà concert a la sala de festes La Flama per celebrar que fa deu anys que el col·lectiu de joves independentistes Arran organitza l’acte. Des de La Barraca de la Festa Major Popular, Albert Benach explicava que la penjada d’estelades és un acte cada cop més multitudinari.

De cara ja a la setmana vinent, la festa major popular començarà dijous a les sis de la tarda amb el taller d’estampació de mocadors a la Plaça de Santa Maria. Divendres, també a les sis, s’inaugurarà La Barraca de la Plaça de l’Oli amb activitats infantils i jocs gegants i, a la nit, hi haurà un sopar popular i l’actuació del grup valencià Smoking Souls.

Dissabte, a primera hora, La Barraca farà l’esmorzar als balls, com a contrapartida per a la festa. Al migdia hi haurà vermut i, a la nit, concert amb, entre altres, un grup de versions de Kortatu. Diumenge, el plat fort serà l’actuació de la Sidral Brass Band a la mitjanit, seguida pel concert de la formació Timón i Rumba. Finalment, el dilluns s’ha muntat un karaoke a les onze de la nit.
Un dels representants de La Barraca, el Marcel Martínez, explica la naturalesa de la festa major popular.

Martínez també comenta que la festa major popular és una via per obrir espais de participació de les entitats dins dels actes de la festa major tradicional.

Seguint amb la dinàmica de cada any d’enfocar les festes cap a un tema d’actualitat, aquest any els organitzadors volen dedicar la festa a la “repressió que està exercint l’estat espanyol, com a herència del feixisme, sobre totes aquelles persones i moviments que lluiten per als drets i llibertats del col·lectiu”.
La Barraca estarà oberta tots els dies a partir de les sis de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: