Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El FROB remet una suposada operació irregular de l’antiga Caixa Penedès a la Fiscalia per tal que la investigui

Segons publiquen diversos mitjans d’informació econòmica, la Comissió Rectora del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària ha acordat remetre a la Fiscalia cinc operacions suposadament irregulars de les antigues caixes Caja Granada, Sa Nostra i Caixa Penedès per tal que les investigui.

El FROB ha pres aquesta decisió després d’analitzar els informes forensic rebuts sobre les operacions: tres corresponen a Sa Nostra, una a Caja Granada i una altra a Caixa Penedès. En total, el perjudici econòmic que s’hauria pogut derivar d’aquestes suposades operacions irregulars seria de 175 milions d’euros.

Els expedients que el FROB ha remès a la Fiscalia descriuen bàsicament operacions de finançament i refinançament per a l’adquisició d’immobles o participacions en societats i renegociacions de préstecs amb reducció de garanties. En general són operacions que van fer les antigues caixes que van constituir el Banc Mare Nostrum abans de la seva unió i que han provocat greus pèrdues per a les entitats, a més de que “no responen a una finalitat econòmica lògica”, segons apunten alguns mitjans.

El FROB continua amb l’anàlisi dels informes forensic que estan remeten les entitats en les quals té participació en el capital, en el marc del protocol d’actuacions judicials aprovat per la Comissió Rectora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: