Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ball de gralles s’ha convertit en l’aparador més potent de la versatilitat dels instruments tradicionals

El ball de gralles de la festa major de Vilafranca ha tornat a omplir un any més les places de Sant Joan i de la Vila amb l’actuació de cinc colles de grallers i la divisió del programa del concert en dues parts.

Ja fa un parell d’anys que es va prendre la decisió de canviar el format del ball de gralles perquè l’assistència de públic s’havia anat incrementant i el format tradicional es desbordava. Per això, els grallers van proposar oferir una primera part de temes vuitcentistes a la Plaça Sant Joan, on s’havia fet sempre l’acte, i una segona part més festiva, amb temes moderns i experimentals, a la Plaça de la Vila.

Per als grallers, el ball de gralles de Vilafranca és un esdeveniment únic. No només demostra la versatilitat dels instruments tradicionals, sinó que també aconsegueix una relació amb el públic difícil d’imaginar enlloc més.

Aquesta matinada, entre molts altres temes es va poder sentir aquesta versió del tema Wa, Yeah! d’Antònia Font dels grallers La Canya d’Or…

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: