Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acollirà el 15 de setembre una prova pilot d’horaris europeus, els establiments comercials tancaran a quarts de 7 de la tarda

Aquesta iniciativa de fet ja es va presentar fa algunes setmanes, però aquesta tot aprofitant la visita a Vilafranca del Director General de Comerç de la Generalitat se n’ha tornat a parlar.

El president de Centre Vila, Fèlix Hill, recordava que la proposta que s’ha llançat des de diverses associacions de comerciants i entitats de la vila és que el proper 15 de setembre la campanya “Canvia el xip, canvia d’hora” faci que durant la jornada la capital de l’Alt Penedès visqui amb uns horaris comercials, laborals i de lleure adaptats a la tònica europea. Per tant la intenció és obrir els comerços per exemple a les 9 o quarts de 10 del matí, compactar la jornada i tancar portes a quarts de 7 de la tarda. Una experiència que com explica Hill, es podria considerar una primera prova pilot del que seria la seva aplicació a nivell de Catalunya.

Les associacions de comerciants de Vilafranca comenten que la proposta ha estat força ben rebuda per els seus associats. Hill explica per exemple que des de Centre Vila la majoria seguirà aquests horaris, i que fins i tot hi ha qui ha demanat que no sigui un únic dia. De moment però, s’ha volgut concentrar en una sola jornada.

Per la seva banda, el director general de Comerç de la Generalitat, Josep Maria Recasens, va recordar que al Parlament de Catalunya hi ha una comissió que treballa aquesta qüestió, i que ell hi va comparèixer.

Considera que el comerç veuria bé aquesta modificació dels horaris, i que s’hi adaptaria; però que cal que sigui un canvi fet de manera conjunta.

Es considera que aquesta modificació dels horaris permetrien una millor conciliació laboral i familiar, i un millor descans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: