Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una xerrada a Viuseum permet tastar dos vins de la varietat “catalanesca” que avui en dia no es troben a casa nostra

Divendres la terrassa de Vinseum va acollir una xerrada que oferia l’investigador de les cultures del vi i la gastronomia, Jesús Velacoracho, i que va servir per fer un recorregut històric sobre l’aportació catalana al vi del Mediterrani durant els segles XV i XVI.

Comentava que es tracta d’un vi singular que ha desaparegut a casa nostra i que procedeix del Monte Somma a la vessant del Vesuvi.

En la xerrada va fer referències al “Libre del Coch”, del Mestre Robert, autèntica bíblia de la gastronomia del Renaixement. A banda de parlar d’aquestes varietats de raïm, que s’usaven també com a fruita; es va parlar de la varietat Olivella.

         Velacoracho comentava davant del públic assistent, que també era important que una activitat com aquesta amb una varietats que s’havien perdut a casa nostra es fes en un espai com el Vinseum, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: