Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Quintí de Mediona, capital de la cultura popular i tradicional des d’avui i durant tot el cap de setmana

El municipi de Sant Quintí es converteix aquest cap de setmana en la capital de la cultura popular i tradicional amb la celebració de la segona edició del Campus Joan Amades. Des d’avui dijous i fins aquest diumenge, la població acull un ampli programa d’activitats i tallers relacionats amb la cultura popular i tradicional del Penedès i d’arreu del país.

Tallers de confecció d’inxes, de construcció i manipulació de titelles, de maquillatge teatral, de confecció de castells de focs, sobre la tècnica castellera o la gestualitat catalana són algunes de les activitats que es combinaran amb sessions més acadèmiques que analitzaran temes com els vestits dels balls blancs o el coneixement musical en la cultura popular.

Sota la direcció del folklorista vilanoví Bienve Moya i amb la participació d’experts de renom, el Campus Joan Amades incorpora un any més una àmplia oferta festiva amb una mostra de jocs tradicionals, un taller de cuina i la Quintinada, consistent en gastronomia, folklore i ball. Així mateix dissabte a la nit hi haurà un concert de fi de festa amb components del grup ebrenc Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que també amenitzaran tots els intermedis entre activitats durant els quatre dies que dura el campus.

Enguany, el Campus divulgarà també la figura i el llegat de Joan Amades coincidint que es commemoren 125 anys del seu naixement.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: