Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Falcons celebren una trobada de bertsolaris a El Casal de Vilafranca durant la mostra de cultura tradicional basca

Els Falcons de Vilafranca han acollit aquest cap de setmana a un grup de bascos que han fet una demostració de la tradició cultural del País Basc. El dissabte al migdia, es va celebrar una trobada de bertsolaris a la sala petita d’El Casal, coincidint així amb el Vijazz.

Els bertsos són uns versos cantats i improvisats típics d’Euskadi. Així ho explicava un dels responsables de la comitiva basca que va venir a Vilafranca.

El cant dels bertsolaris va comptar amb la traducció simultània al català durant l’acte, ja que els versos eren en basc. Els bertsos van tractar sobre temes nacionals i socials però també van parlar de Vilafranca, dels castells i de les festes vilafranquines. El públic que va assistir a l’acte va ser l’encarregat de triar la temàtica que anaven improvisant els bertsolaris.

Aquesta mostra és el resultat de la bona relació que hi ha entre els Falcons i el País Basc, una zona on la colla ha anat en diverses ocasions i amb la qual estan preparant un altre intercanvi. Xavier Lecegui, membre de la colla vilafranquina, va explicar quina és la relació amb aquest territori.

A la tarda, els Falcons també van organitzar un espectacle on 24 ballarins, van mostrar els balls típics del País Basc, amb el grup de dantzaris d’Egape Dantza Taldea, de Gipuzkua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: