Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Maria Albet inicia el segon i darrer mandat com a president de la DO Penedès

Josep Maria Albet del celler Albet i Noya de Sant Pau d’Ordal continuarà quatre anys més al capdavant del Consell Regulador de la DO Penedès, segons es va acordar en el ple de constitució del nou Consell celebrat divendres passat.

Albet, de 58 anys, ja anuncia que serà el seu darrer mandat. Josep Maria Albet és president de la DO Penedès des del juliol de 2011, quan va accedir al càrrec agafant el relleu de Francesc Pascual.
Albet se sent satisfet perquè aquesta segona vegada ha comptat amb més vots que fa quatre anys, tot el sector elaborador i la meitat del productor li ha donat suport, mentre que els vocals d’Unió de Pagesos s’han abstingut.

Josep Maria Albet, que presidirà el Consell Regulador fins el 2019, s’ha compromès a treballar per assolir millores en la promoció i comunicació dels vins de la D.O. Penedès, així com reforçar la notorietat de la marca Penedès.
Una de les accions que tindrà més visibilitat és l’estrena d’un nou anunci de televisió per la campanya de Nadal, que serà “trencador i potent”. També explica que estan repensant les accions promocionals i que es plantegen no invertir tant al Penedès i concentrar-se en la resta de Catalunya.

Al mateix temps, vol continuar amb els projectes importants que el Consell Regulador té sobre la taula, entre ells la subzonificació. Albet reconeix que creia que l’aprovació del mapa i la reglamentació es faria en l’anterior mandat, però explica que els dubtes d’ alguns elaboradors i productors han frenat el projecte. El reelegit president admet que cal fer molta pedagogia i confia que per la verema 2016 ja es tinguin les normatives de cada subzona aprovades.

Quant a la voluntat, anunciada a l’iniciar la seva presidència, de convertir la DO Penedès en la primera denominació d’origen ecològica de l’estat, pensa que s’acabarà imposant per si sola. Satisfet anuncia que Juvé i Camps i possiblement també Sumarroca converteixen la seva producció a ecològica i afirma que és com un “dòmino” i “no quedarà ningú fora”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: