Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Finalment, els tractors poden circular per la C-15 entre Puigdàlber i Igualada durant la sega i la verema

Després de moltes reunions, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha acceptat les reivindicacions de JARC i Unió de Pagesos i finalment, autoritza la circulació provisional de tractors per la C-15 en les mateixes condicions que l’any passat, és a dir, en el tram comprès entre Puigdàlber i Igualada entre avui, 15 de juny, i el 20 d’octubre.

Inicialment, Territori i Sostenibilitat volia fer passar la maquinària agrícola per un vial alternatiu entre Puigdàlber i Sabanell, però els sindicats han demostrat que aquesta alternativa no era adequada, ja que té trams molt estrets perquè hi circulin tractors amb remolcs carregats en doble direcció, diversos revolts, pendents pronunciats i trams amb poca visibilitat.

Els representants de JARC-COAG celebren la decisió final del Departament, tot i que s’han emplaçat a reunir-se a la tardor per tal que l’any vinent aquesta qüestió es pugui resoldre de forma més àgil i sense perjudicar els interessos dels agricultors d’aquesta zona.
Segons dades oficials, l’any passat van circular-hi uns 2.900 tractors durant aquest període, 1.900 dels quals al mes de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: