Dijous, 8 de Desembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El programa “Vilafranca inclusió” tanca la seva segona edició amb bones sensacions i estenent el projecte per la comarca

La zona de la Muntanya de Sant Jaume, un dels espais que s’ha recuperat en aquesta segona edició de “Vilafranca inclusió” acollia dimarts al migdia l’acte de cloenda del projecte que des de mitjans de 2014 i fins ara ha servit per donar suport , feina, acompanyament i formació a 26 persones que es trobaven en situació o en risc d’exclusió social a Vilafranca.

En aquests darrers dotze mesos, i gràcies a aquest projecte, s’ha recuperat una zona verda a la Muntanya de Sant Jaume, s’han rehabilitat tres edificis emblemàtics del centre de Vilafranca; i al mateix temps el projecte ha tingut la seva extensió cap a Santa Margarida i els Monjos, on s’han realitzat tasques de manteniment al Castells de Sant Raimon de Penyafort; i també a Sant Cugat Sesgarrigues, amb el manteniment d’espais municipals i de consergeria.

Joan Manel Montfort, coordinador de l’àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Vilafranca, destaca que l’aposta va ser important en la primera edició del projecte, el període 2013-2014; i que en aquest segon any l’experiència ha continuant mostrant tota la seva força. En la primera ocasió es va treballar amb 30 persones, i en aquesta han estat 26. Montfort remarca que es tracta d’un projecte innovador, que dóna bons resultats i que demostra que des dels ajuntaments si es fan polítiques d’ocupació innovadores s’acaben assolint resultats.

En l’acte de cloenda hi eren presents representants dels ajuntaments de Santa Margarida i els Monjos i de Sant Cugat Sesgarrigues, que també hi ha participat; però també de l’empresa Nou Set que ha donat cobertura a la formació i sobre tot també de les associacions empresarials del Penedès. Un fet aquest que, per Montfort, era important ja que mostrava el seu compromís amb la proposta. I són les empreses les que després han de valorar i contractar les persones que es formen.

Per Xavier Senabre, coordinador tècnic del projecte Penedès Inserció, una part important del treball que es fa amb les persones i les famílies que hi participen té a veure també amb la recuperació de la seva autoestima i capacitat d’afrontar la situació complicada en què es troben.

Després que el període 2013-2014 es fes la primera fase de Vilafranca Inclusió, aquest 2014-2015 ha tingut lloc la segona, en que s’hi han incorporat els Monjos i Sant Cugat Sesgarrigues; i d’aquí a final d’any s’iniciarà un projecte similar amb els municipis de la conca del Bitlles.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: