Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Juliols de la UB tornen a Vilafranca per vuitè any consecutiu centrant-se en “Els sentits del vi”

Del 6 al 10 de juliol, el curs universitari Els Juliols torna a Vinseum per explorar nous aspectes relacionats amb el vi. Enguany, el curs es titula Els sentits del vi, tindrà lloc com sempre a la Capella Sant Pelegrí i constarà de deu sessions que combinen classes teòriques amb tastos i visites a cellers.

El responsable dels Juliols Joan Cuscó ha explicat durant la presentació del curs, acompanyat pel director de Vinseum Xavier Fornos i el regidor de cultura en funcions Raimon Gusi, que la idea és “formar i transformar la mirada, la sensibilitat i la vivència del vi i tot el que l’envolta” a través dels sentits. Per això el programa fa un recorregut per la Mediterrània, pels Països Catalans i per la història en què es pot comprovar com s’han emprat els sentits per conèixer els vins. També es plantegen dues sessions relacionades amb les pintures de Xavier Nogués i els vins de les Galeries Laietanes, que van ser un dels punts de trobada d’artistes i intel·lectuals del noucentisme. En una d’elles, el sommelier Josep Roca oferirà el seu propi paisatge de vins com si fossin els vins de les Galeries Laietanes avui.

Entre els ponents del curs hi haurà, a més de Josep Roca, l’enòleg Oriol Guevara, el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa o la directora tècnica de Can Bas Domini Vitivinícola Marta Sanvicente.

Joan Cuscó valora en positiu les edicions passades dels Juliols, destacant la bona nota que obtenen per part dels alumnes i el fet que els ponents coneixen bé la iniciativa.

Els preus del curs són, fins al 14 de juny, de 155 euros per al públic en general i de 140 per als col·lectius amb descompte. A partir del 15 de juny, el preu serà de 185 euros i, amb descompte, de 167. Vinseum disposa d’algunes beques pels Amics del Museu.
Els Juliols estan organitzats per la Universitat de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: