Divendres, 24 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP vol augmentar la partida de serveis socials i que la concessió de subvencions passi pel ple

L’alcaldable del Partit Popular de Catalunya Josep Ramon ha explicat les propostes del seu grup municipal en matèria de serveis socials. La candidatura creu indispensable augmentar la partida destinada a serveis socials perquè, “encara que l’economia comenci a recuperar-se, els efectes de la crisi continuen ben presents en moltes persones”.

El PP proposa incrementar en almenys un 50% la partida destinada al rebost solidari, establir subvencions per evitar la pobresa energètica, augmentar els ajuts a l’escolarització i també el nombre d’habitatges de lloguer social, aprofitant els habitatges ja existents i sense procedir a rehabilitar-los prèviament si estan en les condicions adequades. Josep Ramon apunta que els criteris de concessió de subvencions de l’Ajuntament s’haurien d’aprovar per ple i no per la junta de govern local, com es fa ara.

El PP també proposa que els beneficiaris d’ajuts o subvencions col·laborin com a voluntaris en associacions que prestin servei a la població de Vilafranca. Diuen que així es reforçaria la idea que “els ajuts no són almoina, sinó un dret que comporta obligacions” i que s’evitaria el frau de persones que treballen en negre i cobren subvencions.
Els populars entenen, d’altra banda, que les persones immigrants que no estiguin en situació regular ni empadronats a Vilafranca no haurien d’accedir al servei de distribució d’aliments del rebost solidari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: