Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat ha traslladat el servei de valoracions per a la dependència de Vilafranca a l’Hospitalet

Aquest dijous es va celebrar ple ordinari al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en el transcurs del qual el president, Francesc Olivella, va explicar que recentment s’ha reunit amb la consellera de Benestar Social Neus Munté per fer-li algunes reivindicacions des de l’Alt Penedès. La primera és que el servei de valoracions per la dependència, que es fa a Vilafranca, es mantingui aquí.

Des del mes de gener el Servei de Valoracions de la Dependència, que abans estava ubicat al Centre Ricard Fortuny de Vilafranca, ha traslladat la seva seu a l’Hospitalet de Llobregat i és gestionat pel Consorci Sanitari Integral. Això ha comportat una pèrdua per al territori, perquè les persones dependents i els seus familiars s’han de desplaçar a Martorell o a l’Hospitalet de Llobregat per fer la valoració. La consellera de Benestar Social i Família va informar que, quan sigui possible per temes pressupostaris, es crearà un nou SEVAD a l’Alt Penedès.

Olivella també ha demanat a la consellera més agilitat en els pagaments de les prestacions per la dependència o en les Pirmis. D’altra banda s’ha reclamat la recuperació de places residencials per a gent gran que es van perdre amb el tancament de la residència de Pacs. Places que es podrien concertar amb la residència El Cenacle que disposa de 35 places buides. El ple del consell comarcal va debatre pocs acords rellevants. Es va aprovar per unanimitat la creació del registre comarcal d’entitats d’interès públic a fi i efecte de fer possible una política de suport i foment de l’associacionisme i de la participació ciutadana.

També es crearà el portal d’entitats del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, com espai de trobada a Internet de les entitats de la comarca amb la ciutadania. El ple va debatre també tres mocions. La primera encapçalada per tots els grups polítics, en relació al finançament de les escoles municipals i comarcals de música i dansa, en la que es demana a la Generalitat que es pagui el deute pendent  dels cursos 2010-2011 i 2011-12.

I que el finançament del curs 12-13 i 13-14 sigui com a mínim amb el mòdul 230€ i 150€ de música i dansa respectivament.

 

Les altres dues mocions es van aprovar però van comptar amb el rebuig del PP. La primera la proposava el govern i era contra el tancament al País Valencià de les emissores de la corporació catalana de mitjans audiovisuals

La segona la proposava el PSC rebutjant la reforma de la llei de l’avortament que ha iniciat el govern de l’estat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: