Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un recull de pel·lícules de Joan Bages mostra com era i es vivia a la Vilafranca de les dècades del 60 i 70 del segle passat

Dins del programa d’actes de les Festes de Sant Raimon diumenge a la tarda es va fer una projecció de pel·lícules de súper 8 filmades entre els anys 1960 i 1970 per el vilafranquí Joan Bages. L’acte era organitzat per la Societat La Principal el Casal, ja que en aquell moment aquestes filmacions es van realitzat en el marc de l’Agrupació de Cine Amateur del Casal.

Bages, recordava que en aquells temps els equips de filmació eren molt senzills, però que hi havia moltes ganes de fer cinema, i que fins i tot havien organitzat un concurs nacional de cinema amateur des de l’Agrupació, que es va mantenir diversos anys.

Per Bages, l’aparició de les càmares de vídeo, més assequibles i manejables, tot i que amb menys qualitat, va acabar matant el súper 8.<br />Les pel·lícules que es van projectar diumenge van estar realitzades per Joan Bages, i en conjunt tenien una durada d’entre quinze i vint minuts. Tot i que cal recordar que cada una de les bobines amb que es filmava tenien una durada d’uns tres minuts. Això vol dir que s’havien d’empalmar i fer molts talls. En total diumenge es van projectar unes cinc pel·lícules, que mostraven com era i es vivia a Vilafranca entre els anys 1960 i 1970. Es va poder veure com es celebrava la setmana santa, per exemple, amb processó pels carrers inclosa. Algunes tradicions que avui en dia s’han perdut a la vila.

També es va poder veure imatges de la festa major de l’any 1965, de les Fires de Maig de 1968, de la col·locació d’un pessebre al Puig de l’Àliga i fins i tot una pel·lícula de dibuixos animats que va fer el propi Joan Bages.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: