Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Magda Oranich és optimista, malgrat els reptes pendents al món del treball

L’advocada Magda Oranich va parlar ahir de conciliació laboral i familiar, de la dona com a mare i agent actiu en el món laboral i dels reptes de futur en clau optimista. La seva conferència donava el tret de sortida als actes commemoratius del 8 de març que Vilafranca celebra al llarg d’aquest mes.

Oranich reconeix nombroses assignatures pendents, sobretot en l’àmbit laboral, però recorda que la legislació ha avançat i molt. Afirma que partíem d’una de les pitjors legislacions del món en matèria d’igualtat i que actualment tenim una de les millors. Ara bé, també admet que les lleis han canviat molt ràpidament, més que la mentalitat de molts.
<div></div>
Oranich recorda que quan va començar la seva trajectòria professional, a finals dels seixanta, tan sols hi havia un 1% de dones advocades i que quan estudiava dret la dona estava considerada com una menor d’edat.

Ara doncs, disposem d’una bona legislació, eina imprescindible, però no n’hi ha prou i toca treballar per aconseguir un canvi de mentalitat, conscienciant els homes i també les dones. En aquest sentit, Oranich diu que confia molt en els homes.

Un saló de plens, majoritàriament femení, va escoltar atentament Magda Oranich. Els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones a Vilafranca es clouen el 25 de març amb el tradicional sopar solidari.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: