Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vijazz preveu tenir un impacte econòmic de més de 2 milions d’euros a la comarca

L’Acadèmia Tastavins del Penedès ha presentat la 4ª edició del Caixa Penedès Vijazz, l’innovador esdeveniment que marida els millors vins del Penedès amb un festival de jazz internacional, i que es durà a terme la els dies 2,3 i 4 de Juliol.

El Caixa Penedès Vijazz té com a eixos principals una fira de vins i caves, amb mes de 45 expositors de la zona del Penedès, i un festival internacional de jazz, que any rera any ofereix actuacions de destacats artistes internacionals.<br />En només 3 edicions aquest esdeveniment s’ha convertit en punt de referència tant pels amants del vi com del jazz, que any rera any acudeixen a Vilafranca per participar en les diferents activitats proposades.<br />Joan Tarrada, president de l’Acadèmia Tastavins, explica que esperen la presència de 45.000 persones, que deixaran més de 2 milions d’Euros a la comarca en allotjament, restauració, comerç, o cellers. Un fet que des de l’Acadèmia Tastavins es valora com a molt positiu tenint en compte que la inversió inicial és de 300.000€
El programa artístic d’enguany comptarà amb la presència destacada del saxofonista David Sanborn, que actuarà el Diumenge en un concert en exclusiva a Catalunya al Caixa Penedès Vijazz. Després de 10 anys sense actuar a Catalunya, presentarà amb Joey DeFrancesco el seu nou disc "Only Everything".

El baixista Marcus Miller, actuarà el dissabte a la nit, amb el projecte "Tutu Revisited", commemorant l’obra que va composar i produir amb Miles Davis. Les actuacions les completaran el nou quartet del pianista Kenny Barron, Miguel Zenon Quartet , Tingvall Trio i els grups nacionals DeDiego Brothers i la Original Jazz Orquestra del Taller de Músics.<br />Tarrada ha remarcat que el cartell és de nivell, i que això es pot aconseguir gràcies a la bona tasca que fan els encarregats de l’apartat musical del Vijazz. Com a mostra, el fet que el certamen ja forma part del circuit internacional de jazz, i que per tant les principals figures ja tenen la cita pendesenca a l’agenda.

Pel que fa a la presència de cellers, l’èxit està també ja assegurat, que des de l’Acadèmia confirmen que tenen fins i tot una llista d’espera de més d’una desena de cellers que voldrien entrar-hi, però que no hi caben. Tarrada apuntava també que no volen créixer més en aquest sentit.<br />A banda de la música, enguany com a novetat han convocat el primer certamen de poesia catalana sobre vinya i vi, el guanyador del qual veurà la seva obra editada i repartida conjuntament amb els tiquets de degustació de l’edició d’enguany del Vijazz.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: