Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El jutge deixa sense efecte la detenció dels Mossos a dos penedesencs pels aldarulls de diumenge

La detenció de dues persones diumenge pels aldarulls entre la xenòfoba Plataforma per Catalunya i els manifestants antiracistes ha quedat sense efecte aquest matí.

Diumenge al migdia la trobada de membres de la Plataforma per Catalunya va mobilitzar manifestants antiracistes amb eslògans com "racisme ni a la vila ni enlloc", en referència a l’organització liderada per Josep Anglada que lliguen el fenomen de la immigració amb inseguretat i problemes. Es van escalfar els ànims i els Mossos van carregar contra els manifestants. Estona després, un cop s’havien dispersat els concentrats, els Mossos van fer una batuda pels carrers del centre de la Vila i van detenir dues persones. <br />Aquest matí el cas ha arribat a la justícia. Els dos detinguts han passat a disposició judicial aquest mateix matí. Han dit al jutge que havien assistit a la manifestació ciutadana contra la presència de la xenòfoba Plataforma per Catalunya per expressar públicament el seu rebuig frontal als postulats que defensa l’organització d’extrema dreta. I han negat que agredissin agents de la policia autonòmica. El jutge ha estimat que no hi havia causa per decretar presó provisional. Per tant, la detenció dels Mossos ha quedat sense efecte. Malgrat això, el procediment seguirà, com ha explicat a Penedès TV l’advocat d’un dels detinguts, Joaquim Bages.

Segons fonts dels Mossos d’Esquadra, les detencions a dos penedesencs van ser per suposat atemptat als agents de l’autoritat i per desordres públics. Dues persones van llençar pedres i ampolles als agents que estaven al cordó policial de seguretat que es va muntar per evitar incidents i enfrontaments entre els integrants de la Plataforma per Catalunya i els manifestants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: