Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per la Vegueria Penedès continua demanat tenir la vuitena vegueria ara, o bé que s’aturi el procés fins la propera legislatura

Aquests dies el debat sobre l’ordenament territorial de Catalunya està sent molt intens. I des de la Plataforma per la vegueria Penedès s’està seguint amb molta atenció per tal de mirar d’exercir fins el darrer moment pressió per poder assolir la vuitena vegueria.

En aquests moments, recordem que l’avantprojecte de llei d’ordenació veguerial de Catalunya parla de set vegueries. Aquesta situació, amb les presses per aprovar aquest projecte llei en l’actual legislatura tot i les diferències entre els partits del Govern i sense escoltar el territori segons especifica el portaveu de la Plaraform, Fèlix Simón, se’ls fa difícil d’entendre. Simón recorda que sempre que havien parlat amb el Conseller de Governació, Jordi Ausàs, tenien la sensació que les seves peticions i demandes eren ben rebudes. Una situació que consideraven s’havia vist refermada a finals d’any quan l’Executiva Nacional d’ERC es pronunciava favorablement a la Vegueria Penedès; i també quan el plenari del Parlament va acordar tirar endavant la creació de l’Àmbit Funcional de Planificació Territorial del Penedès. <br />Davant d’aquestes qüestions, el portaveu de la Plataforma. Fèlix Simón, considera incoherent la negativa del Govern a la vuitena vegueria.
Per els representants de la Plataforma, l’actual projecte que proposa el Conseller de Governació presenta algunes dificultats que poden ser complicades de superar. En primer lloc perquè ja especifica el nombre i nom de les set vegueries que es porten a aprovació, un fet que dificulta molt la creació d’una vuitena. Fèlix Simón explica que hi ha qüestions que ja s’acompleixen, com és el suport de la major part d’ajuntaments del territori així com de una majoria important de la població. La dificultat principal però, és què per poder fer una nova vegueria un cop aprovada la llei, cal que les vegueries existents donin el seu vist-i-plau. Simón considera que això serà complicat ja què difícilment voldran renunciar a les seves quotes de poder.

Des de la Plataforma insisteixen en que ara és el moment per poder aprovar la vegueria Penedès, quan encara s’està en el procés de discussió. Consideren que en cas que no fos així, el millor seria que es retirés el projecte i que es deixi la discussió per la propera legislatura.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: