Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup parlamentari de CiU insisteix en la creació de l’àmbit funcional del Penedès

El grup parlamentari de Convergència i Unió presentarà aquesta setmana al Parlament de Catalunya una proposició de llei que busca la creació de l’àmbit funcional per a les comarques del Penedès, l’Anoia i el Garraf. No és la primera vegada que aquesta proposta entra al Parlament.

Però, ara, la federació nacionalista la planteja de manera pràctica i, sobretot, amb la urgència necessària perquè aquest àmbit prosperi abans no s’aprovi el pla territorial general de Catalunya. Si la proposta rep el suport polític necessari per assolir l’àmbit penedesenc, els convergents creuen que la creació d’una vegueria per a aquestes comarques seria inevitable. CiU ha escollit un lloc carregat de simbolisme com és el castell de la Geltrú de Vilanova, per presentar públicament la seva proposta de llei. Els àmbits funcionals són la forma en que s’ordena territorialment Catalunya, i que són una fórmula de descentralització dels serveis de l’administració catalana. Ara n’hi ha set de previstos, i CiU reivindica el vuitè per a les comarques del Penedès-Garraf. Des de CiU, s’assegura que aquestes comarques tenen prou entitat com per poder ser també un àmbit de decisió des del propi territori. La proposta que planteja CiU contempla la modificació del Pla Territorial General de Catalunya, com a pas necessari per crear l’àmbit funcional penedesenc. Precisament aquest pla està previst que es modifiqui a finals del 2010, però els convergents temen que aquesta modificació quedi desvirtuada, perquè abans s’aprovaran altres plans territorials comarcals.
Convergència agraeix la feina feta per la Plataforma per la Vegueria, i demana que ara siguin els polítics els que es facin seu el debat.

Per a CiU, tenir un àmbit funcional propi seria el pas previ a la consecució de la vegueria. I a la llarga podria donar a les comarques del Penedès-Garraf la condició de circumscripció electoral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: