Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CiU denuncia que el PSC ha pressionat el PSOE per que no inclogui en els pressupostos de l’estat qüestions relacionades amb Vilafranca

El diputat al Congrés Pere Macias ha explicat que en els pressupostos generals de l’estat que s’estan discutint a Madrid, les esmenes que havia presentat el grup de Convergència i que feien referència a inversions aplicables a Vilafranca han estat rebutjades.

El diputat, que és un dels encarregats de negociar el tema dels pressupostos per par de la formació nacionalista, especificava que després de negociar algunes inversions, finalment es va incloure una llista amb 25 actuacions més per completar inversions en alguns municipis. Entre aquest hi havia Vilafranca, i Pere Macias ha explicat en el decurs d’un acte a la capital de l’Alt Penedès que el PSOE els va dir no era ben vist per els PSC que hi hagués inversió per Vilafranca.

Macias, que estava acompanyat de l’alcalde Pere Regull, comentava que consideren que es tracta d’una decisió equivocada i que calia denunciar públicament. <br />El diputat ha remarcat que Vilafranca no és l’únic cas, ja que la mateixa explicació se’ls va donar en una conversa de passadís de la cambra per Sant Cugat del Vallès i Sort.

Des de CiU han remarcat que en el cas de Sant Cugat i de Vilafranca les inversions feien referència a temes de recerca i innovació, que teòricament diu Macias eren prioritats per l’estat.

Convergència considera que és una manera d’actuar que fa créixer el descrèdit de la política, i que caldria que el PSC reconsiderés la seva decisió.<br />Les esmenes que ha presentat CiU, explicava Macias, tenien l’objectiu de donar resposta a la inversió que ha de fer l’estat a Catalunya, ja que no s’acompleix el que marca l’Estatut. Tot i que forces havien estat acceptades, consideraven que calia denunciar aquest bloqueig a alguns municipis sense cap motiu real.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: