Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Preocupació per les condicions laborals a la campanya de la verema

La comissió de la verema s’ha reunit per fer una primera valoració de la campanya d’aquest 2009.

 

<div></div>
Comissions obreres ja preveia les dificultats que podria tenir la campanya degut a la descompensació entre l’oferta i la demanda. Per això van posar tots els recursos que tenien al seu abast per evitar problemes més greus. En aquest aspecte, comissions obreres destaca que les previsions han funcionat correctament i que el punt d’acollida i informació s’està convertit en un instrument cada vegada més madur. Malgrat això, cal no oblidar els problemes laborals ja que els convenis amb les organitzacions agràries estan empitjorant. Ho ha explicat el responsable de la Federació agroalimentària de CCOO, Josep M. Blanco. 

Per aquest motiu comissions creu que es tracta d’una situació molt greu, i que el dèficit d’allotjament al Penedès encara ha estat més notori aquest 2009 que l’any anterior. Això també ha provocat un augment en la resposta de demandes. Comissions també alerta que al Penedès la verema s’està convertint en una mala campanya i que potser caldria fer inversions en nous allotjaments.

En els propers mesos es reuniran per fer més propostes en aquest sentit si no es vol que la campanya de la verema sigui un dels punts negres dins les campanyes agrícoles catalanes.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: