Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Oficina Municipal d’Acollida ha atès 301 persones nouvingudes en 5 mesos

L’equip del Pla per la Convivència i el Civisme de l’Ajuntament de Vilafranca ha fet balanç del funcionament de l’Oficina Municipal d’Acollida des de la seva posada en marxa a principis de març fins aquest mes de juliol.

En el transcurs d’aquests cinc mesos, l’OMA ha atès 301 persones, un 58% de les quals són dones. Segons la procedència, les nacionalitats més ateses són la marroquina amb un 33% i l’espanyola amb un 20%, també hi ha un alt nombre de nacionalitats hispanoamericanes com la colombiana o la peruana. Tot i així, l’OMA atén molts usuaris procedents d’una gran diversitat de països d’origen entre els quals es troben la Xina, Bangladesh, Mali, Ghana, o els països de l’est d’Europa.

Les informacions més demandades entre els nous empadronats han estat la informació bàsica inicial i l’aprenentatge de la llengua. Cal ressaltar la bona rebuda que han tingut aquestes sessions de benvinguda tant per part dels nous ciutadans estrangers com per part dels catalans que es traslladen a Vilafranca i desconeixen el gran ventall de recursos que ofereix la vila.<br />L’OMA treballa en la recepció i acollida de les persones nouvingudes que s’empadronen per primera vegada a Vilafranca i en la seva adaptació a la nostra societat. Una bona gestió de l’acollida garanteix una millor integració i, per tant, una millor convivència de les persones nouvingudes a la societat que els acull.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: