Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Adif es planteja la cobertura total

Adif es planteja la cobertura de les vies a la zona sud i enviarà els seus tècnics al mes de setembre per revisar les mesures antivibratòries.<br />

<br />Satisfacció amb reserves: aquesta és la sensació que va deixar la reunió mantinguda ahir entre l’ajuntament, els veïns afectats i els representants del gestor d’infraestructures ferroviàries. Ho han explicat aquest matí l’alcalde Pere Regull i dos representants dels veïns, Josep Martínez i Josep Anton Doblas, en una roda de premsa.<br />L’alcalde ha destacat que el director d’infraestructures de la línia d’alta velocitat Rafael Rodríguez i els altres representants d’ADIF han reconegut definitivament que les vibracions que han de suportar les persones que viuen prop de les vies són excessives, tal com apunta l’estudi independent elaborat per l’enginyer de la UPC Salvador Cardona. Per això s’han compromès a enviar els seus tècnics al mes de setembre. Aquests treballaran conjuntament amb els tècnics de Vilafranca per determinar exactament per què hi ha aquest problema i com es poden reparar i millorar les mesures antivibratòries que hi ha sota les vies. Per a Pere Regull, això demostra que potser les coses no es van fer com s’havien de fer. L’alcalde també ha dit que Adif es planteja la possibilitat de cobrir les vies a la zona sud, tot i que encara no se sap com.<br /><br />L’alcalde diu també que l’ajuntament de Vilafranca no pagarà a Adif fins que no hi hagi un nou conveni signat que contempli totes les solucions que es reclamen.<br /><br />Regull preveu que per Nadal, aquest conveni podria existir.<br />Per la seva banda, els representants dels veïns han mostrat la seva satisfacció per haver pogut participar a la reunió i per haver notat per part d’Adif cert compromís per rectificar.<br /><br />Un altre aspecte a destacar és que Adif ha reconegut que la velocitat dels trens també pot ser un motiu de les vibracions excessives. <br /><br /><br /><br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: