Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’informe trimestral de l’Adeg confirma l’atordiment de l’economia al Penedès-Garraf

Immiscits en una crisi econòmica global i local, la difícil conjuntura ofereix la seva particular radiografia a les comarques del Penedès-Garraf.

L’atordiment dels sectors clau , sobretot, l’arrossegament progressiu d’activitats clau del sector terciari com l’hoteleria, el comerç, el transport i els serveis immobiliaris i empresarials,  i la brusca reducció de l’activitat enregistrada ja fa mesos per d’altres àmbits importants, com la construcció i la indústria,  arrossega l’economia cap a una davallada important. <br /> <br />Tot i que la inversió en el sector públic i els diferents plans d’ocupació han intentat atenuar la situació, totes tres comarques registren taxes interanuals negatives, que reflecteixen la caiguda de l’activitat econòmica. Especialment brusca és la retracció al Baix Penedès i al Garraf, amb caigudes de l’activitat de dos dígits, tot i que l’Alt Penedès també s’apunta a aquesta dinàmica i registra taxes interanuals negatives per segon trimestre consecutiu.<br />L’abrupta frenada de l’activitat econòmica es fa palesa en la disminució en el nombre de llocs de treball. Les comarques marítimes són les més perjudicades: han disminuït el -12,7% al Baix Penedès i el -11,3% al Garraf. A l’Alt Penedès la taxa interanual és del -6,7%. <br /> 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: