Dilluns, 27 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diada del Firal dels Xicots de Vilafranca pren el nom de primer memorial Joan Sol

Els Xicots de Vilafranca han volgut homenatjar un dels seus fundadors, el casteller Joan Sol, adaptant el nom de la diada del firal a partir d’aquest mateix diumenge.

Des d’aquest any, la diada del firal es dirà Memorial Joan Sol per recordar la tasca d’aquest casteller i de molts altres que van treballar per conservar el fet casteller al llarg de la història. A banda de prendre el seu nom, els Xicots de Vilafranca tenen la intenció de convertir aquesta diada en una gran cita castellera. Aquest any conviden a actuar tres colles més. Però, en properes edicions volen comptar també amb l’actuació d’alguna de les colles més importants.

La diada del Firal. Primer Memorial Joan Sol tindrà lloc aquest diumenge a les dotze del migdia a la Plaça Milà i Fontanals. Però l’activitat començarà més d’hora perquè, a les 10 del matí hi ha un esmorzar a la plaça Jaume I i a dos quarts de dotze se sortirà en cercavila fins a arribar a la Plaça dels porcs.<br />La presentació de la diada del Firal també va servir per a presentar el blog a internet en record a Joan Sol. La seva néta Mar Roca Sol ha volgut recollir en aquest espai a internet tot el que s’ha escrit sobre el seu avi i vol que el blog creixi per donar servei a les colles castelleres.

Roca confessava que és un honor per a la família que la diada del firal prengui el nom del seu avantpassat i apuntava que el seu avi és representant d’una generació de persones que van lluitar pel fet casteller.

La presentació finalment va servir per mostrar públicament tot el nou marxandatge de la colla i per anunciar la tercera convocatòria del concurs de fotografia castellera Joan Sol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: