Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació es compromet a finançar un terç del pressupost ampliat per restaurar la Torre de Moja

Les obres de restauració de la Torre de Moja es van haver d’aturar després de comprovar-se, una vegada iniciats els treballs, que la seva estructura estava molt malmesa fins al punt de veure’s compromesa la seva pròpia continuïtat.

Amb el criteri de prioritzar la conservació i manteniment de la Torre, la nova memòria tècnica valorada de les intervencions necessàries a fer ha comportat que el pressupost de les obres s’ampliés a prop de 210 mil euros més. L’Ajuntament d’Olèrdola està realitzant gestions a diferents bandes per mirar d’obtenir aquest finançament afegit que ha de garantir la preservació i ús públic de la Torre, un dels elements emblemàtics del patrimoni del municipi.<br />Amb el propòsit de garantir el màxim de finançament extern per completar la intervenció, membres de l’equip de govern de l’ajuntament es reunien recentment amb Anna Hernández, diputada delegada d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació, per demanar-li el suport de l’ens provincial. I la resposta va ser satisfactòria. Hernández, tal i com ja ha notificat ella mateixa per escrit al mateix ajuntament d’Olèrdola, ha proposat fer reserva pressupostària per a col·laborar en l’execució del condicionament de l’interior de la Torre de Moja, assumint un terç dels 210 mil euros. Els altres dos terços els aportarien l’Ajuntament i l’empresa que col·labora en l’obra, la Fundació Abertis.<br />Les obres de consolidació de l’estructura es preveuen finalitzar aquest 2009 i l’any que ve es procediria a completar la rehabilitació de l’interior de la Torre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: