Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sector de l’educació pública es torna a manifestar

Mestres i professors es van tornar a concentrar ahir a la tarda al centre de Vilafranca per tal de mostrar el seu rebuig al projecte de llei d’Educació de Catalunya i a la política educativa del Consell Ernest Maragall.

Els motius de les mobilitzacions son similars als que ja havien provocat les concentracions anteriors i la jornada de vaga del passat 19 de març. Des del sindicat USTEC, la seva representant a la comarca, Anna Gardeñas, remarcava que de fet els sindicats no havien estat rebuts per el Conseller Maragall en aquests mesos.

La situació per tant no ha millorat, i els sindicats consideren també que les taules sectorials no estan servint per res. Les propostes de la Conselleria no es poden discutir, i a més s’ha deixat clar també que no hi ha diners per contractar per exemple més mestres. Des de la Conselleria, diuen els sindicats, aquesta situació es tapa sota l’eufemisme d’optimitzar les plantilles.

Sobre l’aprovació de la llei, Gardeñas apuntava que de cara a l’estiu es podria acabar aprovant al Parlament, però que els sindicats continuaran protestant i denunciant-la.

La concentració va coincidir ahir a la tarda a Vilafranca amb la celebració del dia de la dansa. Els concentrats van demanar als organitzadors que paressin un moment les seves activitats per poder fer la lectura d’un manifest que recollia les seves demandes.

Entre els demandes hi ha no tancar els grups i no fer desaparèixer el batxillerat nocturn, incrementar la construcció de centres públics; i continuen demanant la dimissió o cessament del Conseller Maragall.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: