Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC ofereix suport a l’equip de govern per tirar endavant els temes pendents relacionats amb el cobriment de les vies

Aquesta tarda el grup municipal del PSC va fer un balanç de l’estat en que es troben els treballs relacionats amb el soterrament i cobertura de les vies del tren a Vilafranca, i sobre tot de la feina que s’ha fet en aquests dos darrers anys.

El portaveu del grup municipal, Francisco Romero, comentava que s’ha deixat lligat el tema de l’estació de rodalies, amb un projecte que conserva l’edifici actual però adapta l’estació a les necessitats i demandes d’aquests moments tot integrant-la en el projecte urbanístic de la cobertura. També recordava que s’ha estat treballant amb els veïns afectats per sorolls i vibracions per trobar solucions, i que s’ha estat insistint amb ADIF per tal que faci els estudis pertinents que aclareixin l’origen i el motiu de les esquerdes. Apuntava també que van treballar en una proposta de cobrir fins el pont de Moja a la zona del Poble Nou que quedava sense cobertura, per tal de solucionar els problemes de sorolls en aquella zona. Són qüestions que estan en marxa, i que ara s’hauran d’acabar de concretar amb el Ministeri i amb Adif.

Apuntava també Romero que s’ha aconseguit una lleu reducció de la velocitat de pas dels AVE, al voltant d’uns 50 k/h menys; però que cal continuar insistint per que redueixin més encara la seva velocitat de pas per l’interior de la vila.

D’altra banda, des del PSC van oferir a l’equip de govern de CIU el seu suport i col·laboració per acabar de desbloquejar o discutir aquestes qüestions amb el Govern de Madrid. No obstant va recordar també que precisament aquesta col·laboració era la que ells no havien obtingut dels convergents mentre van estar al govern municipal. Considerava però Romero que es tracta d’una qüestió primordial per la vila, i que per tant és important anar a una davant del Ministeri i de Adif. Reclamaven també que el nou equip de govern municipal mantingui el seu criteri de no recepcionar l’obra, i per tant pagar la seva part de les obres, fins que s’hagin aclarit tots els temes pendents.

Lamentaven des del PSC que CIU havia fet del tema de l’AVE i el soterrament una qüestió de desgast de l’equip de govern socialista en aquests dos anys, enlloc de mirar de treballar per acabar quant més aviat millor les obres.<br />Una altra qüestió en la que també havien estat treballant davant l’administració central, i que està engegat tot i que encara queda molt per fer, és en aconseguir un punt de tramitació del DNI a Vilafranca. En aquest punt també oferien la seva col·laboració a CIU. <br />Finalment lamentava Romero que no s’havia pogut fer cap traspàs de regidories ni temes amb el nou equip de govern, ja que fins ara per exemple, ell no ha pogut parlar amb el nou alcalde. Deia que CiU va voler fer un traspàs només a nivell de tècnics, sense contacte pràcticament entre els regidors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: