Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els efectes del temporal de vent del dissabte encara es deixen notar avui en alguns municipis de l’Alt Penedès

Dissabte al matí el Penedès va rebre, com altres comarques catalanes, un fort temporal de vent.

Rauxes que van arribar a superar els 100 quilòmetres per hora i que a zones de la serra de La Llacuna i de Guardiola van ser extraordinàriament violentes, arribant als 140 quilòmetres per hora.
Això va provocar que es produís l’arrancada d’arbres i mobiliari urbà, caigudes de torres i pals d’electricitat. Van quedar sense llum municipis com Torrelles, Sant Martí, Mediona, Sant Quintí, Gelida o Pacs. En alguns nuclis d’aquests municipis encara avui al matí no disposaven de llum o de telèfon. Per sort no es van produir danys personal, però sí nombrosos danys materials.<br />Per exemple a Sant Martí Sarroca el vent es va endur el sostre del poliesportiu. Sota hi havia una capa d’aïllant de poliuretà que es va escampar cap al centre escolar que hi ha al costat i per aquest motiu avui al matí no s’han fet classes, per tal de retirar aquest material que podria ser tòxic. A Mediona el vent ha fet estralls a les urbanitzacions arrencant arbres sencers. Les fortes rauxes també van malmetre bona part de la nova planta fotovoltaica que fa pocs mesos es va inaugurar a Mediona. Una instal.lació molt moderna i que ha suposat una forta inversió per l’ajuntament, per tal d’oferir energia renovable al municipi.

A Moja, un rètol de grans dimensions de l’hotel Bàsic, que es troba al polígon del Clot de Moja, va caure sencer i va aixafar dos camions que hi havia estacionats a la zona d’aparcament del davant.

També a Puigdàlber el sostre de l’escola del poble va quedar afectat per la ventada. A Vilafranca els efectes també han estat nombrosos. Entre els més destacats l’arrencada d’una part de la coberta del sostre del servei de consultes externes de l’hospital. El cap de setmana aquest servei no funciona i , per tan , no es van lamentar danys personals.

Avui consultes externes funcionava amb normalitat. D’altra banda un mur d’un immoble al carrer Pere Alegret es va desprendre i va caure sobre dos vehicles que estaven estacionats al carrer. També a Vilafranca el vent va fer caure part del sostre d’un aparcament privat de la carretera d’Igualada afectant a diversos vehicles. <br />El vent també va arencar diversos arbres a Vilafranca. En el cas del Parc Tívoli i com a mesura de precaució els bombers van estar treballant tota la tarda podant les branques dels pins més alts que podien suposar algun risc.<br />A tall d’exemple també vam poder recollir les explicacions d’un veí de Vilafranca que es trobava treballant a casa d’uns familiars a Guardiola de Font-Rubí. El seu cotxe va rebre l’impacte d’un arbre caigut.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un comunicat de Situació Meteorològica de Risc per Vents per avui dilluns. Amb possibles ventades a la façana litoral i pre-litoral, des del Garraf i fins a l’extrem sud del país. .<br />Fins a una d’aquesta matinada és probable que se superi el llindar dels 90 Km/h a les comarques de l’Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Conca de Barberà, Garrigues, Priorat, Segarra i Urgell. Tot i no tractar-se d’un episodi de ventades tan virulent com el de dissabte es recomana a tota la població prendre consciència del risc i extremar les mesures d’autoprotecció.

Es recorda que cal evitar deixar objectes no estàtics a terrasses i façanes per tal d’evitar que el vent els pugui fer caure a la via pública. A més, es recomana recollir tendals, tancar portes i finestres, així com baixar completament les persianes. <br />En el cas de desplaçaments per carretera, si s’ha de circular, cal fer-ho extremant les precaucions, sobretot a autopistes i vies ràpides, i especialment els camions i caravanes.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: