Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PSC de Sant Sadurní demana la dimissió del regidor de medi ambient, ja que consideren il·legal l’obertura de bosses de brossa

El grup municipal del PSC de Sant Sadurní va demanar en el ple del mes de desembre la dimissió del regidor de medi ambient, Isidor Rando, al·legant que el control per aplicar sancions a les persones que incompleixen la normativa de civisme sobre la recollida de brossa és il·legal.

Recordem que l’Ajuntament de Sant Sadurní aplica sancions després de regirar les bosses de brossa deixades al carrers fora dels contenidors, per buscar documents que acreditin qui son les persones que han deixat la brossa.<br />Fa 1 any i 3 mesos que el grup del PSC va demanar que l’Ajuntament encarregués un informe a la Diputació per saber si aquesta mesura s’ajusta a la legalitat, ja que ells consideren que no és així.<br />El portaveu del grup municipal del PSC a Sant Sadurní, Salvador Domènech, comentava que l’informe referma les seves sospites adduint que es vulnera la presumpció d’innocència, el dret a la intimitat i la llei de protecció de dades. Com que el regidor Isidor Rando ha refermat que continuarà fent les mateixes accions, van decidir demanar la seva dimissió. Des del PSC remarquen que l’incivisme s’ha de controlar, però complint amb la legalitat vigent.

Els socialistes lamenten que havent-hi altres possibilitats, l’equip de govern no busqui consensuar els mètodes per fer els controls amb la resta de grups municipals.<br />Donat que el regidor Rando no dimitirà, el PSC ha posat en marxa una campanya de conscienciació de la ciutadania, sobre tot dels prop de 100 sancionats, per tal de que recorrin. Explica Domènech que es tracta d’unes sancions que s’han aplicat de manera il·legal, i que per tant no han de tenir efecte.

Des del PSC consideren que el problema però neix del mateix sistema implantat a Sant Sadurní per la recollida porta-porta. Domènech comenta que es va prendre com a model Vilassar de Mar, sense tenir present que aquest municipi aplicava unes mesures molt més acurades, com ara la recollida diària o la neteja dels contenidors dels blocs de pisos. Era un sistema molt car, que Vilassar ja no aplica. A Sant Sadurní, per contra i com remarca Domènech, el que s’ha aconseguit és que els carreres estiguin més bruts i deixats que abans d’implantar aquest sistema.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: