Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní amplia la recollida porta a porta als papers i els envasos

L’Ajuntament de la capital del cava té previst ampliar, a partir del proper 1 de maig, la recollida porta a porta tant a les fraccions de paper i cartró com a les d’envasos i plàstics.

<p />

D’aquesta manera, als carrers de Sant Sadurní només quedaran els contenidors de vidre, un fet que permetrà reduir de 56 a 38 les zones de contenidors de la vila. Al maig farà quatre anys que es va introduir el sistema porta a porta en la recollida selectiva i actualment, es recullen selectivament el 88’3% dels residus, un percentatge molt diferent d’aquell 23% que hi havia anteriorment.<br />Segons el regidor de Medi Ambient, el 50% dels 90 municipis de Catalunya que han implantat la recollida porta a porta segueixen el mateix model de Sant Sadurní i no inclouen el vidre. Durant els propers mesos s’anirà informant els sadurninencs per garantir que l’ampliació del porta a porta compti amb la màxima complicitat per part de la població.

<br />D’altra banda, aquests darrers mesos la Regidoria de Medi Ambient ha impulsat dues campanyes relacionades amb la recollida selectiva. D’una banda, va distribuir 45.000 bosses compostables a través d’una vintena de comerços i de l’altra, va obsequiar cabassos de vímet i carmanyoles als ciutadans que anaven a fer les seves compres amb un cabàs i no necessitaven fer ús de les bosses de plàstic.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: