Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC considera que el pla de xoc d’ocupació de l’equip de govern de Vilafranca és un engany

El regidor d’ERC a l’ajuntament de Vilafranca, Pep Quelart així ho ha manifestat aquesta tarda a la seu del partit a la capital de l’Alt Penedès.

Els republicans han explicat que un pla de xoc hauria de ser una acció extraordinària per respondre a una situació anormal i sobtada, que en aquest cas hauria de portar a ajudar a la reinserció laboral de persones aturades. Quelart ha explicant que analitzant les dades dels darrers cinc anys, es constata que no hi ha cap pla de xoc, cal acció extraordinària, sinó que es continua mantenint la despesa i fins i tot es beneficia a menys persones. Des d’ERC expliquen que per exemple, el PSC suma dades de 2008 i 2009 per justificar que els plans arriben a 500 persones. Ho consideren una acció malintencionada per justificar el suposat pla de xoc.

En xifres d’inversió, ERC ha aportat dades facilitades per el mateix ajuntament. L’any 2004 es van destinar més d’1 milió 100.000€; l’any 2005 va haver-hi un increment de prop del 84%; el 2006 un descens del 39%; i aquests darrers anys augments del 44% el 2007; 22% el 2008 i el 30% de cara al 2009. Pel que fa a les persones que se’n beneficiarien l’any 2004 van ser 317; l’any 2005 es va produir un increment de més del 92%, el 2006 l’increment va ser del 3%; i en els anys següent la xifra ha estat decreixent, un 33% i un 41% menys els anys 2007 i 2008. De cara al 2009 el descens seria del 1’62%, possibilitant que arribi a 242 persones.

Des del partit republicà exigeixen que el govern de Vilafranca faci un autèntic pla de xoc ocupacional per fer front a la crisi. Demanen més recursos econòmics i pensar ja on es vol portar l’economia de Vilafranca. L’aposta d’ERC passaria per una ocupació de més qualitat.

Quelart ha recordat que en el seu moment en el ple de l’Ajuntament ja van denunciar que la proposta de plans d’ocupació, centrada en formar paletes, fusters o pintors entre d’altres, no era la més encertada per donar formació en els propers anys. Apuntava també que per primer cop els índexs d’atur a Vilafranca i l’Alt Penedès estan per sobre de la mitjana catalana.<br />La seva aposta era per treballs de valor afegit amb recerca i desenvolupament i tenint en compte el turisme com a un futur que no està explotat al Penedès. En aquest sentit, Quelart apuntava en que ja s’han fet aportacions als treballs inicials del III Pla Estratègic de l’Alt Penedès que s’ha d’elaborar des de la Fundació Pro Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: