Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Minyons de Terrassa han carregat per primer cop un tres de nou amb l’agulla

Com si es repetís la història de la torre de nou amb folre i manilles, els Minyons han tornat a ser els primers en fer un castell inèdit, del qual en van començar a parlar primer altres colles.

Ahir i tancant la temporada d’una forma brillant els de la camisa malva van tornar a fer història carregant al primer intent el tres de nou amb l’agulla en la primera ronda de la seva diada, al Raval de Montserrat. D’aquest manera escalen posicions en el rànquing casteller, i se situen segons, a distància dels primers, que són els castellers de Vilafranca, però per sobre de la Vella de Valls.
Justament la Vella era la colla que havia intentat abans aquesta construcció. Els Minyons van pujar el castell amb molt solvència, i quan fins i tot semblava que el podien descarregar, els nervis i la precipitació van fer caure el pilar de set.

La colla va arrodonir la diada descarregant el quatre de nou amb folre, en segona ronda, i carregant el pilar de vuit amb folre i manilles a la tercera ronda.<br />A l’última gran diada de la temporada coincidien també com a colles convidades dues rivals, els Castellers de Barcelona i els Castellers de Sants. Els Castellers de Barcelona volien acabar la temporada carregant un castell de nou i ho van intentar amb el quatre per dues ocasions però el van haver de desmuntar per indecisió de la canalla. Els de Sants no van provar cap castell de 9 i van fer una curiosa construcció, la torre de set aixecada per sota.

Avui Vilafranca TV ofereix el reum d’aquesta diada castellera, en la que serà la darrera emissió d’aquest programa , per aquesta temporada. Diades castellers es pot veure per Vilafranca TV a dos quarts de quatre de la tarda i a dos quarts de dotze de la nit d’aquest dilluns. D’altra banda el programa Va de castells arriba també a la recta final. Aquesta setmana serà el darrer espai amb informació setmanal, i les properes setmanes, fins el dia 2 de desembre oferirà els resums de la temporada castellera.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: