Dissabte, 21 de setembre de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president de la UEP defensa la logística i la implantació de noves maneres de fer per afrontar l’actual crisi econòmica

Albert Calzada, el president de la Unió Empresarial del Penedès, considera que l’actual situació de crisi és totalment diferent a les anteriors, ja que és una crisi mundial, perquè el món, sent tant gran, s’ha tornat petit i tot està connectat.

Centrant-se en l’Alt i el Baix Penedès, on la UEP està treballant colze a colze amb els empresaris, millorant condicions i ajudant a crear llocs de treball, Albert Calzada remarca que no només l’atur està augmentant sinó també els impagats, que cada vegada són més elevats.<br />La UEP creu que els empresaris, i la població en general, no poden tornar a somniar que tot tornarà a ser com els darrers 15-20 anys. La fabricació es desplaça amb rapidesa cap a zones de cost més econòmic. Els propers 4-5 anys són vitals per a què el Penedès pugui tenir llocs de treball adequats a les persones que en ell viuen o treballen.<br />Calzada considera que cal sortir ràpidament del que ell qualifica de cultura del "no".

L’administració ha de poder resoldre i començar noves infrastructures sense que li posin nous impediments, remarquen des de la UEP. Cal més formació per a tothom, per preparar-nos per poder trobar diferents llocs de treball.

També cal escurçar el temps de gestió de permisos. Demanen des de la UEP que es pugui obrir i posar en marxa un negoci mentre s’obtenen totes les autoritzacions.<br />Des de la UEP expliquen que les comarques del Penedès es troben en el corredor Mediterrani, Barcelona – Vilanova – Tarragona – València. La logística, consideren, ha de ser una part important del futur de Catalunya.

Estem a prop dels ports importants del país i el president de la Unió Empresarial defensa que es pot crear una logística amb departaments de muntatge, és a dir, que la mateixa logística pot ser la creadora d’una nova indústria de valor afegit per al territori. Convé diversificar els llocs de treball per poder ser més resistents als durs moments que ja estem vivint.<br />Per acabar, Albert Calzada considera que el Penedès hauria de sortir d’aquest ambient de dol i empènyer tots els esforços en un mateix sentit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: