Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP farà un seguiment exhaustiu per tal que l’AVE passi a menys velocitat per Vilafranca

La Diputada penedesenca del Partit Popular al Congrés de Madrid, Dolors Montserrat, ha estat aquesta tarda a Vilafranca comprovant en primer persona els malestars que causa el pas del tren d’alta velocitat per dins de la vila als veïns dels carrers propers a les vies. Montserrat, acompanyada del regidor del PP a la capital de l’Alt Penedès, Josep Ramon, han visita cases de veïns afectats, i han vist també en quin estat es troben les obres de la cobertura.

<br />Després han explicat a la premsa que, com ja havíem avançat des d’aquesta emissora, la diputada havia fet un seguit de preguntes a la secretaria d’estat d’infrastructures la passada setmana; en que van rebre respostes força vagues. Montserrat ha especificat que van demanar, d’una banda com a mesura urgent que els trens passessin per Vilafranca a menys velocitat del que ho fan ara; i d’altra banda com a mesures definitives que s’investiguin les causes dels sorolls i esquerdes per tal que es puguin solucionar.<br />La diputada popular ha explicat que pel que fa reduir la velocitat, cal tenir present que es fa en d’altres poblacions properes a Barcelona, i que entenen que tècnicament no ha de ser un problema. A Sant Andreu de la Barca, per exemple, passa a uns 160 K/h; velocitat que podria ser adequada també a Vilafranca, enlloc dels 300k/h als que passa actualment.
Dolors Montserrat comentava també que esperen que l’informe que s’ha encarregat a la Universitat Politècnica de Catalunya posi de manifest quins son els motius de les molèsties que estan patint els veïns de Vilafranca, i que a partir d’aquí ADIF i el Ministeri actuïn per solucionar-les.

Des del PP consideren que la prioritat ha de ser el benestar dels veïns, en aquest cas els de Vilafranca, i no tant la velocitat del tren o el temps total del viatge entre Barcelona i Madrid. Dolors Montserrat considera també que en d’altres punts del trajecte de ben segur que es poden recuperar els minuts que es perdin alentint la velocitat al seu pas per la capital de l’Alt Penedès.<br />D’altra banda la Diputada al Congrés ha comentat també algunes esmenes als pressupostos generals de l’estat presentades per el seu grup, i que tenen a veure amb la comarca. Així, i en el marc de l’1% cultural, s’han demanat aportacions per l’ermita de la Magdalena, a Pontons; el Museu de Vilafranca; l’ermita d’Espiells, a Sant Sadurní i el centre d’interpretació del cava també a Sant Sadurní. Es reclama també que l’estat acabi el desdoblament de la N-340, que en aquests moments està encallat a Vallirana; que es doti d’una sortida a l’AP-7 en direcció Tarragona a Gelida; i que se suprimeixin les barreres arquitectòniques a les estacions de Renfe de Sant Sadurní, Lavern i La Granada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: