Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La UEP ha presentat una eina multimèdia per fomentar la formació de treballadors de baixa qualificació

Aquest matí ha tingut lloc la Jornada de presentació d’aquest nou projecte que pretén motivar els empresaris de pimes i micrompimes de l’Alt Penedès cap a la Formació Contínua.

<br />
Es tracta d’una aplicació multimèdia desenvolupada per la Unió Empresarial del Penedès en el marc de les Accions d’acompanyament a la formació, que ha estat finançada pel Fons Social Europeu i pel Servei d’Ocupació de Catalunya i promoguda pel Consorci de la Formació Contínua de la Generalitat de Catalunya.

El president de la UEP, Albert Calzada, recorda que a Catalunya el 85% de les empreses són pimes, i que la formació sempre ha de ser una prioritat. Calzada insisteix també que la formació s’ha de fer extensiva a tothom, tan als treballadors com als empresaris.

La consultoria D’Alpeh ha realitzat l’estudi previ i el desenvolupament tecnològic de l’aplicació.

L’eina proporciona els mecanismes necessaris per ajudar els empresaris de l’Alt Penedès a progressar invertint en el seu capital humà i a conèixer les diferents modalitats i solucions que ofereix la Formació Contínua.<br />Per utilitzar l’eina multimèdia només cal tenir connexió a Internet i accedir a la pàgina web de la Unió Empresarial del Penedès.

L’usuari ha d’anar resolent les diferents situacions que se li plantegen al protagonista, en Pep, un empresari tipus representat en un propietari d’un restaurant. L’objectiu final és aconseguir la recepta idònia per poder cuinar el curs que més s’adigui als seus treballadors. <br /> <br />Aquest projecte s’ha presentat en una jornada de difusió titulada Formació eficaç a la micropime, que ha tingut lloc a la sala d’actes de la UEP a Vilafranca. Aquest acte ha estat presidit per l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve i el president de la UEP, Albert Calzada, i comptava amb les ponències "Productivitat i formació: claus per superar una crisi", a càrrec de Joan Coscubiela, secretari general de Comissions Obreres, i la ponència "Noves tecnologies per a una formació eficaç a l’empresa", a càrrec de Jordi Vilaseca, delegat de la Rectora pel Projecte Universitat Empresa de la Universitat Oberta de Catalunya.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: