Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Comença la campanya de vacunació contra la grip, que s’allargarà fins a finals de novembre

El Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament de Vilafranca informa que la campanya de vacunació contra la grip ha començat el dimecres 1 d’octubre. La campanya tindrà una durada de dos mesos i està adreçada a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip.

<br />Aquest any a Vilafranca, les persones que tinguin interès a vacunar-se poden adreçar-se directament a l’ambulatori, a la plaça del Penedès, núm. 1, de dilluns a divendres des de les 10 del matí fins a les 7 de la tarda. També es pot demanar cita prèvia per telèfon.<br />Aquesta vacuna està especialment recomanada a totes les persones de 60 anys d’edat o més i a les persones afectades de malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, inclòs l’asma.<br />Segons dades del Departament de Salut de la Generalitat, en les epidèmies anuals de grip, cada any emmalalteix entre un 5 i un 20% de la  població. Aproximadament un de cada quatre processos respiratoris amb febre poden ser deguts a la grip. Les persones que pateixen malalties cròniques poden necessitar ser hospitalitzades en cas de contreure-la.<br />Les vacunes actuals estan molt purificades i gairebé no donen reaccions locals ni generals.<br />Com hem dit, la campanya finalitzarà el proper 30 de novembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: