Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Patrimoni centrarà les XX Jornades d’Estudis Penedesencs, que organitza l’Institut d’Estudis Penedesencs i que s’inicien divendres

Les jornades s’iniciaran amb un acte acadèmic que es realitzarà divendres a 2/4 de 8 del vespre a l’aula de Cultura de Caixa Penedès, a l’auditori Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca.

El president de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Ramon Arnabat, ha recordat que l’any passat les jornades es van dedicar al Patrimoni material, mentre que enguany es parlarà sobre l’immaterial, per tant es parlarà de temes com ara la literatura, la llengua o la gastronomia. Diverses conferències, taules rodones i debats tractaran aquestes qüestions fins la jornada de cloenda, que es farà el 13 de desembre a Vilafranca.<br />El primer dels actes però, com explica Arnabat, serà aquest divendres, amb un acte acadèmic en que el doctor Albert Balcells, membre de la secció d’història-Arqueologia de l’Institut d’Estudis Catalans, parlarà sobre els 100 anys d’aquesta entitat. Després es presentarà l’exposició sobre l’Institut d’Estudis Catalans, que es complementarà amb un DVD sobre els 30 anys de l’Institut d’Estudis Penedesencs. De fet els diferents actes es desenvolupen per tot el territori en que actua l’Institut d’Estudis Penedesencs, Alt, Baix Penedès i Garraf.

A banda, s’ha organitzat un concurs fotogràfic adreçat al públic en general per tal de recollir fotografies relacionades amb el patrimoni del Penedès-Garraf. HI ha de termini per fer arribar les fotografies a l’IEP fins el 30 de novembre.

El concurs amb el lema de “Què entens tu per patrimoni?”, vol recollir aquelles imatges de grans elements patrimonials, però també de petits detalls que potser passen més desapercebuts. Les fotografies, en format digital, s’han de fer arribar al correu <a href="mailto:"></a>.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: