Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Penedès es mobilitzarà el proper 18 de juliol per exigir la gratuïtat dels peatges cap a Barcelona i una millora en el transport públic.

La convocatòria cívica a Vilafranca s’iniciarà a 2/4 de 9 del vespre a la plaça de la Vila, i és el resultat de la moció que va aprovar fa unes setmanes el plenari de l’Ajuntament de Vilafranca per demanar aquesta gratuïtat dels peatges per els vilafranquins. Ara la convocatòria es fa extensiva a la resta de municipis de la comarca, gràcies al suport que el Consell Comarcal i el Consell d’Alcaldes han donat a la proposta.

<br />L’alcalde vilafranquí, Marcel Esteve, explicava els motius de la trobada, sota el lema “El Penedès diu no als peatges, el Penedès diu si al transport públic”. Marcel Esteve remarcava que s’ha de reclamar que totes les accions que es facin han de ser respectuoses amb el territori. I lamentava que de moment el ministeri encara no ha respost a les al·legacions presentades per els ajuntaments en relació al projecte d’instal·lació del nou sistema de peatges.<br />El president del Consell Comarcal, Francesc Olivella, recordava que la iniciativa havia sorgit de l’Ajuntament de Vilafranca. Ara però, amb el suport del Consell d’Alcaldes i del mateix Consell Comarcal la iniciativa arriba a tota la comarca. Olivella aprofitava per fer una crida a les entitats, associacions i ciutadans de l’Alt Penedès per tal que donin suport a la concentració.<br />El mateix Olivella apuntava que no es descarta per a més endavant, si les converses que s’estan fent amb el Ministeri no fructifiquen, fer alguna acció més contundent.<br />En la presentació d’aquesta convocatòria de manifestació cívica que s’ha fet aquest matí al Consell Comarcal hi eren present representants de totes les formacions polítiques que tenen representació al consistori de Vilafranca, també dels representats al Consell Comarcal, i una representant de l’Ajuntament de Sant Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: